Fargelagte skipsfotografier

Foto: Framnæs med hvalkokerier. Hvalfangstmuseet i Sandefjord gå til butikken
Passasjerskip Lasteskip

For fargelegging begynner jeg med skipsfotografier som er fritt tilgjenglige på nettet. Evt. støy, hår eller rifter blir retusjert slik at det ikke tar fokus vekk fra hovedmotivet, men det er ikke et mål å få fotografiene til å se helt feilfrie ut (selv om man kan gjøre det også om ønskelig). Når grunnlaget ser bra ut legges det på lag på lag for å fargelegge hovedmotivet i bildet. Et typisk foto ender på 10-20 lag med farger og så ett eller et par justeringslag på toppen.

 

For bildet av hvalbåten “Thorgry” som vises her på forsiden var det 12 fargelag og to justeringslag.

I nettbutikken finner du fargelagte fotografier av gamle skip og kunsttrykk. De originale fotografiene er åpent tilgjengelige i sort/hvitt på nettet. Kilden står oppgitt under hvert enkelt bilde. Prisen jeg tar skal dekke tiden det tar å fargelegge, samt emballasje. Porto tilkommer, evt. kan det avtales henting på Bryn i Oslo (0682) eller på Sofiemyr (1412).

Hvert fargelagte foto kan bestilles som print i A4, A3+ eller A2 størrelse, alt ettersom hva oppløsningen på originalfilen tillater. For kunsttrykkene er det A3+/A2, evt. levert på lerret gjennom Japan Foto. For sistnevnte må det avtales hvillken størrelse lerretet skal ha. For en sammenligning av størrelsene som kan bestilles i nettbutikken, se illustrasjonen: